CUM SA-TI ALEGI ANTRENORUL PERSONAL DE FITNESS

Importanta meseriei de antrenor de fitness am dezbatut-o pe larg si in alte articole precum ANTRENORUL DE FITNESS IDEAL sau PERCEPTIA PUBLICA FATA DE MESERIA DE ANTRENOR DE FITNESS de aceea nu voi mai repeta in acest articol lucrurile pe care deja consider ca le-am analizat suficient. Acum as dori doar sa ofer cateva sfaturi practice in legatura cu cel mai bun mod in care va puteti alege antrenorul de fitness.

 

antrenor de fitness personal

Evident ca prima reactie a unui om superficial si snob va fi aceea de a apela la un antrenor consacrat, cunoscut in mediul public. Din pacate, in Romania nu ne putem lauda deloc cu asa ceva. Chiar nu avem antrenori cu adevarat pregatiti sa ofere cele mai bune servicii posibil. La noi, oricine a facut un curs de 500-600 de dolari online si a primit o diploma de antrenor din partea unei organizatii recunoscuta cat de cat pe plan international dintr-o data devine un guru al fitness-ului. De asemenea, oricine apare de cateva ori pe la televizor si se lauda ca antreneaza vedete mai mult sau mai putin vedete iarasi devine un zeu si pretinde sume uriase pentru a-si oferi serviciile. De altfel si in domeniul nutritiei lucrurile stau aproape identic.  Tot in aceasta categorie pot fi inclusi si cei care au razbit si au scos capul in domeniul virtual si au ajuns pe prima pagina la cautari in google, pe merit sau nu. Nu zic ca acesti antrenori nu ar fi buni, ci doar ca nu cred ca sumele de bani pe care le pretind se reflecta in totalitate in calitatea serviciilor oferite.

 

Sarind peste acest grup exclusivist de antrenori ramane intrebarea, cum sa alegi un antrenor personal? Daca urmam un pic firul logic care spune ca pentru a beneficia de servicii de calitate trebuie sa si platesti ceva atunci din start excludem acele sali de cartier obscure si darapanate unde pentru 100ron ai servicii all inclusive si in care instructorul este si antrenor si bodyguard si receptioner si chiar si femeie de servici strangand dupa toti nesimtitii care lasa totul vraiste prin sala in urma lor si dupa toate astea mai este si platit cu salariul minim pe economie si ala oferit la negru. Deci nu cred ca poate cineva sa aiba pretentia ca intr-o astfel de sala sa gaseasca un antrenor adevarat si chiar daca ar fi nu ar avea cum practic sa dispuna de timp pentru a oferi servicii de calitate.

 

Pana acum am vorbit despre cum sa nu iti alegi antrenorul personal. Nu vreau sa o lungesc prea mult asa ca intru direct in SOLUTIE. Un antrenor personal bun trebuie sa aiba obligatoriu studii si experienta atat in domeniul fitness-ului cat si in cel al nutritiei pentru ca aceste doua aspecte formeaza un intreg inseparabil daca ne dorim servicii de calitate. In plus antrenorul trebuie sa fie un exemplu prin felul in care arata, dar nu la modul extrem sa fie un cyborg plin de steroizi, ci sa fie cat se poate de fit. De asemenea trebuie sa inspire incredere, sa fie o persoana agreabila, sa para serios si dedicat si sa fie convingator. O astfel de persoana o puteti gasi si in salile de nivel mediu spre ridicat, deci nu este necesar sa va indreptati catre salile de mega fitza precum World Class Radisson sau altele pentru a gasi persoana potrivita. De multe ori in acele locuri ajung persoane pe pile care se pricep cel mai bine sa te priveasca de sus si sa isi dea importanta, autosuficienta lor fiind principalul obstacol in calea evolutiei personale si o carte de vizita de evitat automat.

 

Observati ca am incercat sa fiu cat se poate de obiectiv si nu am facut nici un fel de referire la serviciile pe care eu le ofer. Sper ca v-am fost de ajutor si ca veti lua cea mai buna decizie pentru dumneavoastra.