PERCEPTIA PUBLICA FATA DE MESERIA DE ANTRENOR DE FITNESS

Perceptia omului obisnuit in legatura cu meseria de antrenor de fitness, mai ales in Romania, estetrainer logo una destul de superficiala, ca sa nu spun proasta. Nici macar nu se face distinctia la modul general intre ce inseamna instructor si ce inseamna antrenor. In primul rand antrenorul de fitness trebuie sa aiba o pregatire de specialitate, in timp ce pentru a fi instructor este suficient sa urmezi un curs de o luna sau macar sa ai un liceu terminat.

 

Tocmai pentru ca nu se face aceasta distinctie clara intre antrenor si instructor lumea are impresia ca aceasta meserie este asa o activitate fara importanta pe care o practica tinerii in timpul facultatii sau cei care nu au nimic in cap si viseaza numai fiare si atunci decat sa plateasca un abonament prefera sa se angajeze in sala si sa mai castige si cativa lei pe langa.

 

Proprietarii de sali sunt cei mai interesati sa mentina aceasta stare de fapt pentru ca ei sunt direct avantajati. Angajeaza instructori oferind salariul minim pe economie pe care ii folosesc si pe post de antrenori, sau angajeaza antrenori doar cu contract de colaborare pe care ii platesc doar la comision in functie de cati clienti antreneaza si ii pun sa faca si munca de instructor.

Din pacate totul se rasfrange asupra consumatorului final, adica clientul din sala care va primi un serviciu de 2 bani, pe masura remuneratiei pe care managerii de sali o ofera. Astfel se creeaza un cerc vicios din care nimeni nu are de castigat.

 

Singurul mod prin care cred ca se poate rezolva problema este prin schimbarea parerii generale fata de meseria de antrenor de fitness. Daca oamenii nu respecta aceasta meserie si o considera ceva derizoriu atunci si serviciul pe care il vor primi din partea antrenorilor va lasa mult de dorit.

 

fitness cu antrenor personalPentru a fi antrenor de fitness ai nevoie de foarte multe calitati si de asemenea raspunderea este foarte mare. Un antrenor de fitness poate schimba viata persoanei pe care o antreneaza intr-un mod dramatic atat in sens pozitiv cat si negativ. Daca este incompetent poate da sfaturi gresite care pot duce nu doar la lipsa de rezultate dar si la accidentari grave. Daca este un antrenor capabil, cu experienta, studii in spate si care are si putere de convingere asupra clientilor pe care ii antreneaza poate sa modifice total stilul de viata al omului si sa-l schimbe la 180 grade. Un antrenor adevarat poate face dintr-o persoana plina de vicii, sedentara, superficiala, delasatoare, plina de afectiuni clinice si practic fara speranta, un om cu totul schimbat, practic sa ghideze readucerea la viata, pe linia de plutire si pe drumul cel bun. Astfel, poate sa predea un stil de viata sanatos de la A la Z, dar pentru aceasta e nevoie ca si el sa fie un bun exemplu si de asemenea sa aiba studii si in domenii colaterale, cel mai important, studii de nutritie si sa cunoasca macar in mare psihologia umana pentru a-si putea impune mai usor ideile.

 

Un astfel de antrenor cred ca ar trebui sa primeasca respectul cuvenit din partea tuturor, dar pentru aceasta primul lucru obligatoriu este ca perceptia fata de meseria de antrenor de fitness sa se schimbe, altfel toti vom fi bagati in aceeasi oala si mult mai greu ne vom putea face meseria si atunci cel mai mult vor avea de suferit tot oamenii, neavand acces decat cu greu la servicii de calitate.

 

In acest domeniu serviciile primite sunt direct proportionale cu importanta pe care clientul o percepe fata de meseria de antrenor de fitness. Astfel realizezi ca nu-ti poti da sanatatea pe mana oricui si ca pentru a beneficia de un tratament serios e nevoie sa si platesti. Investitia in sanatate inseamna cel mai bun mod de a-ti cheltui banii, mult mai important decat masina pe care o conduci sau hainele pe care le porti.

 

In concluzie, militez pentru respectarea meseriei de antrenor de fitness pe masura importantei acesteia pentru sanatatea umana si viata in general. Un stil de viata sanatos incepe cu un antrenor de fitness capabil care iti poate largi cu adevarat orizontul si perceptia asupra lucrurilor cu adevarat importante.