ESENTA MODULUI DE VIATA SANATOS

bucurie la rasaritul soareluiPrioritatea numarul  1 pentru orice persoana ar trebui sa fie dincolo de orice, propria sanatate si stare de bine. Aceasta afirmatie poate sa aiba o tenta de egoism pentru unii, dar nu poate fi vorba nici pe departe de asa ceva pentru ca daca ne gandim in perspectiva, fara o sanatate solida iti e cu atat mai greu sa fii de folos celorlalti oricat de mult ti-ai dori. Ducand lucrurile un pic la extrem, se pune intrebarea, de ce folos mai poti fi pentru oricine daca esti mort?

 

In zilele noastre suntem martorii unei explozii de boli incurabile, grave, o adevarata epidemie care se dezvolta exponential de la un an la altul, iar cea mai mare parte dintre noi ramenem impasibili, sau ne lamentam, sau apelam la tot felul de solutii de moment asa cum sunt chimicalele produse de lanturile farmaceutice aflate intr-o continua expansiune si dezvoltare.

 

 

Bolile care altadata erau caracteristice persoanelor de varsta a 3-a precum boli cardiovasculare, diabet, boli articulare, cancere, ajung sa se instaleze la varste din ce in ce mai mici. Cauzele acestor boli au la origine lipsa miscarii (sedentarismul), alimentatia nesanatoasa, stresul, viciile (alcool, tutun, abuz de medicamente), poluarea. Toate aceste cauze, mai putin poluarea, pot fi controlate de catre fiecare in parte incepand chiar din clipa asta prin modificarea stilului de viata.

 

Rezultatele nu apar peste noapte si oamenii nu mai are timpul si rabdarea sa astepte prea mult, cum nu mai au nici ambitia si puterea fizica si psihica sa munceasca pentru a ajunge sa observe rezultate. Majoritatea vor o solutie rapida si de aceea apeleaza la tot felul de asa zise „diete minune”, „pilule magice”, aparate de fitness „revolutionare” de la teleshopping ajungand pana la chirurgie pentru liposuctii sau micsorare artificiala de stomac.

 

Scuza cel mai des intalnita este lipsa timpului. Nu avem timp sa facem miscare, cum nu avem timp nici sa ne alimentam sanatos si de aceea apelam la mancat pe fuga tot felul de junkuri, folosind mancarea ca pe un antidepresiv, o cale de a evada din stresul cotidian alaturi de alte vicii.

 

 

 

meditatie in natura

Omul trebuie sa inteleaga care sunt prioritatile sale cu adevarat si de aceea revin la inceputul acestei prelegeri, PRIORITATEA NR.1 TREBUIE SA FIE PROPRIA PERSOANA, SANATATEA FIIND BAZA PIRAMIDEI, FARA DE CARE NU POTI CONSTRUI NIMIC SOLID MAI DEPARTE. Singura cale prin care iti poti imbunatatii starea de bine si sanatatea fizica si psihica este schimbarea modului de viata prin:

 

  1. Sport
  2. Alimentatie sanatoasa
  3. Odihna

 

Chiar daca in Romania tendinta este ca toti sa ne pricepem la toate, in cazul de fata, in ceea ce priveste propria noastra sanatate si viata, nu cred ca este de glumit si avem nevoie sa apelam la specialistii in masura.

 

Cea mai eficienta forma de miscare este fitness-ul, care pe langa sanatate, ne ajuta si sa ajungem din punct de vedere estetic la o forma cat mai aproape de ideal. In cazul acesta cea mai buna varianta posibila este antrenamentul de fitness cu antrenor personal la domiciliu, din motivele pe care le-am enumerat intr-un articol separat.

 

Pentru a ne alimenta sanatos nu este suficient doar sa ne dorim asta si sa urmam niste sfaturi la intamplare de pe diverse canale media, ci sa apelam la un nutritionist care si-a dedicat multi ani din viata studiului si practicii in acest domeniu. Cum alegem un specialist in nutritie? La fel ca si in cazul antrenorului de fitness, exemplul personal este foarte important, aceasta fiind o parte esentiala a cartii sale de vizita. Nu stiu cum cineva poate avea incredere intr-un specialist aflat intr-o forma fizica mai precara decat a majoritatii clientilor sai.

 

 

puzzle

 

 

Tocmai pentru ca am inteles aceasta legatura foarte stransa intre miscare si nutritie am cautat mereu sa aprofundez si sa-mi dezvolt cunostintele simultan in ambele domenii. De aceea si studiile mele sunt in concordanta cu acest deziderat, putandu-ma lauda ca in momentul de fata sunt printre putinii specialisti cu compenente in ambele discipline, fiind atat antrenor personal de fitness cat si tehnician nutritionist cu acreditare oficiala. Consider ca este foarte important ca antrenorul de fitness si nutritionistul sa fie una si aceeasi persoana, altfel riscati sa primiti sfaturi contradictorii din partea celor doi. Un nutritionist fara cunostinte solide in aceea ce presupune activitatea fizica sau un antrenor personal fara notiuni avizate de nutritie nu pot fi considerati specialisti completi.

 

Oferta mea presupune atat pachete de sedinte de antrenament fitness la domiciliu, cat si consultanta si monitorizare nutritionala. Cea mai avantajoasa varianta atat din punct de vedere material cat si al maximizarii rezultatelor o puteti obtine prin alegerea unui pachet complet de antrenament fitness personal si nutritie.